Pod hrozbou bitky pýtal peniaze a náušnice. Z krádeže nafty sú obvinení dvaja mladíci. Pri kosení našiel muníciu

11.09.2010 Prešov

Pod hrozbou bitky pýtal peniaze a náušnice: Popradský policajný vyšetrovateľ vzniesol včera obvinenie pre zločin lúpeže 17 ročnému mladíkovi z Levoče.
Obvinený Levočan 3.9.2010 v čase okolo 13:30 h v Levoči na Ul. Železničný riadok pristúpil k 16 ročnému dievčaťu z obce Švedlár, okr. Gelnica a povedal jej aby mu dala svoje zlaté náušnice. Keď to odmietla, začal sa jej vyhrážať bitkou, čoho sa zľakla a v obave o svoj život si odopla jednu náušnicu, ktorú mu odovzdala. Obvinený však požadoval aj druhu, ktorú jej následne z ucha odopol sám a zároveň jej povedal, aby mu 6.9.2010 doniesla 50. - € a on jej náušnice vráti. V spomínaný deň mu poškodená odovzdala hotovosť mysliac si, že jej náušnice vráti, čo sa však nestalo. O tri dni neskôr, teda 9.9.2010, čakal obvinený mladík v popoludňajších hodinách poškodenú pred Strednou pedagogickou školou v Levoči. Pod hrozbou bitky od nej pýtal peniaze. Keď mu povedala, že peniaze nemá, taj jej odpovedal, že sa môže rozlúčiť s peniazmi, ako aj náušnicami.
Policajti po zadržaní mladého Levočana ho umiestnili do cely policajného zaistenia a po vznesení obvinenia spracoval vyšetrovateľ na neho podnet k návrhu na vzatie do väzby.

Z krádeže nafty sú obvinení dvaja mladíci:
Policajti z Kapušian (okr. Prešov) obvinili včera z prečinu krádeže dvoch mladíkov (18 a 20 rokov) z tej istej obce.
V noci z 18.7.2010 na 19.7.2010 ukradla obvinená dvojica motorovú naftu z dvoch nákladných áut. Tie boli zaparkované pred jedným z rodinných domov v Kapušanoch. Po odstránení visiacich zámkov z nádrží ukradli z nákladného auta Liaz 100 l nafty a z nákladného auta Tatra 50 l nafty. Spôsobená škoda bola vyčíslená na 156. - €. Oboch obvinených stíha polícia na slobode.

Pri kosení našiel muníciu:
Na policajnú linku 158 oznámil včera dopoludnia 43 ročný muž, že počas kosenia trávy našiel muníciu pochádzajúcu z obdobia II. svetovej vojny.
Muníciu našiel 300m po pravej strane cesty v trávnatom poraste za obcou Nižná Písaná v smere na Vyšnú Písanú, okr. Svidník. Na miesto bola vyslaná policajná hliadka, ktorá miesto zabezpečila do príchodu pyrotechnika. Ten zistil, že ide o 2 delostrelecké granáty z II. sv. vojny a tieto následne zneškodnil.
 

Vyberte región